• Lorem ipsum

Een versierde paastafel! 7 knutseltips voor kinderen met een beperking of motorische achterstand.

  • Posted on
  • By Bernadet en Nicole
  • 0
Een versierde paastafel!  7 knutseltips voor kinderen met een beperking of motorische achterstand.

Als je kind een beperking of motorische achterstand heeft, kan het soms een uitdaging zijn om met de normale knutselspullen een mooie creatie te maken. Met onze 7 tips kan jouw kind ook gezellig mee doen met het maken van die leuke Paas knutsel of tekening

Een versierde paastafel! 7 knutseltips voor kinderen met een beperking of motorische achterstand.

 

Vroeger keek ik altijd uit naar het paasweekend. Het was niet alleen het zoeken van paaseitjes in de achtertuin of het smullen van de chocolade eitjes, maar ook de tijd van het jaar waarin mijn ouders en ik samen creatief werden. Onze tafel werd een knusse werkplaats vol kleurrijke, glinsterende knutselwerkjes! Samen met mijn ouders aan de keukentafel, omringd door een zee van knutselspullen. We lachten en praatten terwijl we knutselden, genietend van elkaars gezelschap en de vreugde van het samen zijn. Toen de knutselcreaties af waren, straalden ze van trots op onze keukentafel! Ze waren niet altijd perfect, maar ze waren van ons... en dat maakte ze het allermooist! De herinneringen aan deze bijzondere momenten zal ik nooit vergeten.

 

Als je kind een beperking of motorische achterstand heeft, kan het soms een uitdaging zijn om met de normale knutselspullen een mooie creatie te maken. Met onze 7 tips kan jouw kind ook gezellig mee doen met het maken van die leuke Paas knutsel of tekening.

 

 

Crayon rocks

Kleurpotloden vasthouden kan voor kinderen met een verminderde handmotoriek een aardige uitdaging zijn. Crayon Rocks zijn krijtjes met een speciale, ergonomische vorm en formaat, waardoor de krijtjes makkelijk in de hand liggen. Daarnaast hoeft je kindje geen kracht te zetten om te kleuren, waardoor je kind kleuren en tekenen kan, zonder pijn en ongemak en in een prettige houding.

 

Creall multifunctionele stiften
Wasco krijtjes zijn over het algemeen erg dun en breken snel wanneer de kinderen iets te veel kracht zetten. Omdat ze vaak van was gemaakt zijn, geven ze bij koude temperaturen niet makkelijk kleur af. Met de Creall multifunctionele stiften kan je kind zonder kracht te zetten de mooiste kleurcreaties maken! Ze zijn op meerdere manieren te gebruiken. Gebruik ze als kleurstiften, als pastel (kleuren mengen) en als aquarelstiften (te verwerken met water en penseel). Nog een groot voordeel van de stiften is de handige applicator, wat zorgt voor schone handen. Ideaal voor kinderen die gevoelig zijn aan de handen.

                                                    Creall multifunctionele stiften


Verven (of lijmen) met een kogelgreep kwast of penseel met abiligrip
De kwastjes met kogelgreep bieden een uitkomst wanneer je kind een mindere handmotoriek heeft. De kogelgreep kan gemakkelijk met de hele hand of met de vingers worden vastgepakt om de kwast onder controle te krijgen!

                                                   Kogelgreep kwast

 

Wanneer je kindje al wat gevorderd is in het verven, maar weinig spierkracht heeft in de handen of bijvoorbeeld door Cerebrale Parese moeite heeft met grijpen of juist ontspannen van de handen kan er gebruik gemaakt worden van de Abiligrips. Je plaatst een abiligrip over een penseel, pen of potlood. Door de dikke maar zeer lichte greep liggen de penselen of potloden goed in de hand en kan je zonder veel kracht heerlijk verven of tekenen.

                                 

 

 

Peta scharen
Het merk Peta heeft verscheidende scharen op de markt gebracht die kinderen en volwassenen ondersteunen bij het knippen of leren knippen. Zo zijn er links- en rechtshandige scharen die zelf open gaan of een dubbele loop hebben, waarmee je als ouder of therapeut kan begeleiden bij het knippen. Maar ze hebben bijvoorbeeld ook een push-down schaar waarmee je kan knippen door slechts de hendel naar beneden te drukken. Ideaal voor kinderen of volwassenen die slechts 1 hand (beperkt) kunnen gebruiken.
We zijn blij dat we de Peta scharen aan onze collectie hebben kunnen toevoegen. Bekijk al onze Peta scharen en kies de schaar die het beste past bij de behoefte van het kind.
(bij het live zetten van dit blog kan het zijn dat we nog slechts een aantal scharen op de site hebben staan)

 

                                                       Peta easy grip schaar

 

Nimble papier snijder
De Nimble papier snijder is een soort vingerhoedje met een mesje, waarmee je veilig en makkelijk met één vinger het papier kan snijden. Je plaats de Nimble simpel over een vinger en je kan beginnen. Naast het snijden van papier is die ook uitermate geschikt voor het open snijden van lastige verpakkingen.
De Nimble is wellicht iets minder geschikt voor hele kleine vingertjes, omdat die dan te wijdt zal zitten en makkelijk van het vingertje kan glijden. Binnenkort bij ons verkrijgbaar


Creal Spongy Verfstiften
De Creall Spongy verfstiften liggen goed in de hand en zijn direct gebruiksklaar. Dop eraf en je bent klaar om te stippen en verven. Nog een super voordeel, de kinderen kunnen verven en stempelen zonder te knoeien, want de Creall Spongy lekt niet en aparte kwasten of verfbakjes zijn overbodig. Ook ideaal voor kinderen (of ouders) die een hekel hebben aan vies worden.

                                                            Creall Multifunctionele stiften


Grote knop stempels en mega stempelkussens
Grote knop stempels liggen goed in de hand, ze zijn licht in gewicht en door de grote knop is er ook weinig spierkracht nodig om ze vast te houden. Ze zijn verkrijgbaar in figuurtjes, letters en cijfers. Je kan ze gebruiken met plakkaatverf of in combinatie met de mega stempelkussens.

                                                            Grote knop Stempels

 

Gratis Printables
Wil je na het lezen van onze tips gelijk aan de slag. Bekijk al onze gratis printables en download dan gelijk onze leuke gratis kleur- en knutselplaten.

 

 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published