• Lorem ipsum

Ook bij de volkskrant hebben ze het Kinetic Sand getest. Ionica Smeets, journalist bij de Volkskrant schreef het volgende:

Kinetic Sand, Het beste zand ooit
4 december 2013, Volkskrant 

Bewegend zand gedraagt zich anders dan elk materiaal dat je kent. Eindelijk iets nieuws.

Wanneer was de laatste keer dat je iets voor het eerst hebt gedaan? Vaak denk ik aan die Loesje-vraag nu ik ouder word en de dingen zich steeds meer herhalen. Alweer een jonge schrijver die de vorige generatie zal doen vergeten met zijn autobiografische roman. Het zoveelste bandje dat de wereld zal veranderen met hun gitaren en koortjes. Er is allengs geen onderscheid meer tussen dove herinneringen en wat geleefd wordt en verbeid ( al kwam dit gevoel misschien door de grijze november die gelukkig voorbij is).

Nu is er iets dat echt nieuw is en anders dan alles wat ik al kende. Geluk komt in een doosje van 1 kilo en het heet KINETIC SAND, oftewel bewegend zand. Zand is het, vermengd met een beetje van een geheim ingrediënt. Dankzij dat geheime ingrediënt gedraagt het zand zich ineens heel anders. Je kunt er een bal van kleien die mooi stevig is, tot hij langzaam uit elkaar valt in losse korrels. Je kunt een zandtaartje strak in losse punten snijden. Eigenlijk is niet in woorden te beschrijven hoie raar het materiaal is. Het doet me nog het meest denken aan het klassieke bakje water met maïzena waar je je vinger niet in kan duwen. Alleen is dit nog toffer en kun je ermee spelen zonder dat alles onder de rommel komt te zitten.

Nog even over dat geheime ingrediënt: het is een soort plastic, iets vettigs, Het Zand ruikt ook een klein beetje naar frituur (werkelijk het einige nadeel dat ik aan het spul heb kunnen ontdekken). De product WABAFUN, benadrukt op de site dat het zand niet giftig is, en ook nog eens glutenvrij.

Ik zit nog steeds elke keer stompzinnig blij lachend met mijn handen te voelen aan dit nieuwe materiaal 

Kinetic Sand is uitgevonden in Zweden en bedoeld als kinderspeelgoed. Doordat het zand alleen aan zichzelf plakt, is het geschikt om binnen mee te spelen. Je ruimt het zand makkelijk op en er blijft geen korrel onder je nagels zitten. Mijn zoont van drie vindt het geweldig. We geven hem een kilo zand op een groot dienblad, samen met een stapel vormpljes en hij zit uren vrolijk te bouwen en kneden. Hij is niet de enige, zelf zit ik nog steeds elke keer stompzinnig blij lachend met mijn handen te voelen aan dit nieuwe materiaal. Elke volwassene die binnenkomt, laten we het nieuwe zand zien en testen. Het resultaat is dat er al vele kilo's van het spul naar onze vriendenkring zijn verscheept. We verzuchten hoe geweldig het zou zijn als het hele strand vol zou liggen met dit zand. Al zijn we allang blij dat we weer eens nieuws hebben ontdekt.

Kinetic Sand
Prijs 13,95 voor een pak van 1 kilo, 36,95 voor een pak van 5 kilo
Waar: speelgoedwinkels, online bij hetknuffelkontje.nl

Het beste zand ooit

Bewegend zand gedraagt zich anders dan elk materiaal dat je kent. Eindelijk iets nieuws.Wanneer was de laatste keer dat je iets voor het eerst hebt gedaan? Vaak denk ik aan die Loesje-vraag nu ik ouder word en de dingen zich steeds meer ...

04/12/13 00:00