• Lorem ipsum

Wie gaat er schuil achter de naam Toys and Tools?
Hallo, ik ben Nicole Dijkstra. In 2010 ben ik gestart met mijn webwinkel Het Knuffelkontje en van 2013 tot april 2017 ook een fysieke winkel. Helaas is het met mijn inmiddels naar schoolgaande kleine meid niet meer haalbaar om de fysieke winkel aan te houden. Vanaf april 2017 hebben we een opslag waar u uw bestelde producten kan ophalen en of kan bekijken, aanraken en beleven en zelfs testen.

Gelukkig hoef ik dit niet allemaal in mijn eentje te doen. Ik krijg achter de schermen veel hulp van mijn familie.

Gekke naam
Toen ik begon met de webwinkel en dus een naam moest verzinnen, kwam Het Knuffelkontje als eerste in mij op. Het Knuffelkontje wordt in de regio waar ik ben opgegroeid veel als koosnaampje gebruikt voor een lief kind. Knuffelkontje is voor mij dan ook een heel normaal woord. Inmiddels ben er achter dat in andere delen van het land de naam Het Knuffelkontje vaak als een rare, gekke naam wordt ervaren. Vaak is er gniffel bij het horen van de naam, soms ook een frons. Een gekke naam heeft namelijk ook wel een groot voordeel. Eenmaal van Het Knuffelkontje gehoord, dan vergeet je hem niet snel ;)   

Per maart 2022 nieuwe naam  Toys and Tools
Het Knuffelkontje is best een gekke naam en internationaal al helemaal niet handig. Na lang wikken en wegen heb ik toch besloten over te stappen naar onze nieuwe naam Toys and Tools. Hiermee hoop ik nog meer mensen te bereiken in binnen en buitenland. 

       
 
Ons assortiment
Toys and Tools biedt u een ruime keuze van leuk, kwalitatief en educatief speelgoed, dat past bij de ontwikkeling van uw kind. Bij het samenstellen van ons assortiment houden we er ook rekening mee dat kinderen met een beperking of achterstand er ook mee moeten kunnen spelen. We verkopen diverse producten van sterke merken als Fat Brain Toys, Melissa and Doug, Kinetic Sand, Chewigem, Tangles, Terapy, Senseez, Knetterzeep en Made By Us. We doen ons best om ons assortiment steeds verder uit te breiden.

Speelgoed met een onbeperkte glimlach

Spelen is voor elk kind belangrijk. Ze leren op een leuke manier zichzelf te ontwikkelen. Spelen is vaak nog belangrijker als een kind een lichamelijke of verstandelijke handicap / beperking of motorische achterstand heeft. Ze leren spelenderwijs om te gaan met hun beperking, hun gevoelens te uiten of te ontspannen. Het geeft plezier in het leven. Vandaar onze slogan 'Speelgoed met een onbeperkte glimlach'.

Spelen, leren, therapie
Bijna al het speelgoed van 'Het Knuffelkontje' is geschikt voor gebruik in huis, op scholen, speelotheken, dagopvang, peuterspeelzalen en gebruik in ergo- en fysiotherapiepraktijken.

Wensen
Bent u op zoek naar bepaald aangepast of geschikt speelgoed, maar kunt u dat maar niet vinden? Geef het aan ons door. Wij breiden ons assortiment graag uit op wensen die wij ontvangen en kunnen ook veel producten speciaal voor u bestellen. U kunt uw wensen zowel telefonisch als per mail aan ons doorgeven.