• Lorem ipsum

Top 15 sinterklaascadeaus voor speciale kinderen

Top 15 sinterklaascadeaus voor speciale kinderen

Het is weer die tijd van het jaar, Sinterklaas met zijn Pieten zijn weer aan in Nederland. De grote speelgoedboeken worden aandachtig uitgeplozen om zo langer dan lange verlanglijstjes te maken. Helaas is het speelgoed in die boeken niet altijd geschikt voor kinderen met speciale behoeften. Wij hebben een top 15 gemaakt van speelgoed die populair zijn bij kinderen, tieners en volwassenen met een beperking, zo hoef je niet langer het internet af te struinen voor cadeau ideeën.

Top 15 Sinterklaascadeaus

Het is weer die tijd van het jaar, Sinterklaas met zijn Pieten zijn weer aan in Nederland. De grote speelgoedboeken worden aandachtig uitgeplozen om zo langer dan lange verlanglijstjes te maken. Helaas is het speelgoed in die boeken niet altijd geschikt voor kinderen met speciale behoeften. Wij hebben een top 15 gemaakt van speelgoed die populair zijn bij kinderen, tieners en volwassenen met een beperking, zo hoef je niet langer het internet af te struinen voor cadeau ideeën.


                                              Sinterklaas met Chewigem Kauwketting

 

1) Sensory Swing

Een ontspannen plek voor jouw kindje! Deze Sensorische schommel helpt mee met het verwerken van prikkels en de behoefte om te ontspannen. De schommel brengt comfort, kalmeert het teveel aan energie, stimuleert ontspanning en slaap, vermindert angst, bevordert de aandacht en concentratie en helpt bij het reguleren van emoties en gedrag.

2) Pluk de appels motoriek spel

De tijd raakt op! Wie plukt de meeste appels met de hand of met de grappige pincet? Gooi de dobbelsteen en pak binnen de tijd de juiste appel en stop hem in je mandje. Pluk de Appels motoriek Spel stimuleert fijne motoriek waaronder de knipvaardigheden!


3) Bubbelbuis vissen

Deze mooie snoezel  bubbelbuis is maar liefst 1 meter hoog. In deze mooie buis zwemmen maar liefst 6 vissen tussen alle mooie bubbles, waar ondertussen ook nog de kleur van het licht veranderd.  Stimuleert communicatie skills en de visuele ontwikkeling door het volgen van de bubbels en vissen.

 

4) Napraat dier giraf of een van de andere varianten zoals flamingo, schaap, papagaai, hond, aap, olifant

Heb je ook zo'n zin om lekker te kletsen met een vriendje? Bellus de giraffe kan niet wachten op de verhalen die je hem te vertellen hebt! Het leukste is dat Bellus alles napraat wat je tegen hem zegt. Deze napraat knuffel dier praat alles na wat je hem vertelt. Zodra jij stopt met praten begint hij meteen met een grappig stemmetje te praten. En hij beweegt zijn nek ook nog eens. Super grappig. Stimuleert taalontwikkeling. Deze knuffel daagt kinderen die niet kunnen praten ook uit om te 'kletsen'.

 

5) Max de kat coöperatief bordspel

Vogel, muis en eekhoorn zijn op weg naar hun holletje in de boom. Max de kat heeft honger en zit achter ze aan! De speler zorgen samen voor de kleine diertjes. Elk diertjes kent een korter weggetje. Maar.... Max de kat kent deze sluippaadjes ook! Gelukkig kunnen we Max weglokken met een lekker hapje. MAX DE KAT is een spannend strategiespel voor kinderen van alle leeftijden. Ze overleggen met elkaar: Welk diertje brengen we als eerste thuis? Wanneer krijgt Max wat lekkers? En wat vind je ervan als Max tóch een diertje te pakken krijgt? Bij Coöperatieve Bordspellen spelen de spelers niet tegen elkaar, maar juist met elkaar. Coöperatieve spellen zijn ideaal voor kinderen die niet tegen hun verlies kunnen of lager ontwikkelingsniveau hebben. Om dat je samen speelt om het spel te winnen kan je elkaar helpen en kan iedereen shinen in een rol die hem het beste past.

Sensory Swing   napraat dier girafBubbelbuis met vissen zwart 100cm   Pluk de appels motoriek spel   max de kat - coörperatief bordspel

 

6) Harkla verzwaarde schootknuffel

Deze leuke verzwaarde schoot knuffel is het nieuwe sensorische maatje van je kind. Het is het perfecte speelgoed en hulpmiddel om je kind te helpen kalm te blijven bijvoorbeeld in de klas, maakt autoritten en uitstapjes rustiger. Met 2,25 kilo, ideaal voor kinderen, tiener en volwassenen met autisme, sensorische verwerkingsstoornis en ADHD, maar ook kinderen die kampen met angststoornissen, hoog gevoeligheid of andere prikkelverwerkingsstoornissen, maar ook ouderen met bijvoorbeeld dementie.

7) Fiber light met afstandsbediening kijken

Fiber lichtjes zijn altijd er fascinerend om te zien, zeker als de fiber sprietjes ook nog een klein beetje bewegen doordat je er voorzichtig met je hand door heen bent gegaan. Ook het gevoel van deze kleine sprietjes op je hand is een heerlijke tactiele prikkel. Deze Fiber Optic Light Ice verandert telkens van kleur. Door 'de 'ijsblokjes' onderin de voet krijg je helemaal een mooi schouwspel van kleurovergangen. Staat prachtig in een kinderkamer, snoezelkamer, of op het bureau als blikvanger.


8) Peg board motoriekspel

Sorteer de pegs op op het peg board op vorm of kleur, stapel ze op elkaar op het board of prik ze in het bord om een figuur na te maken. Gebruik de pegs om rekenen mee te oefenen of om de fijne motoriek te oefenen. De pegs hebben een mooie grote vorm van ongeveer 4 cm hoog en 3 cm breed. Ideaal voor kleine handjes of juist kinderen, tieners of volwassenen die een grote knop nodig hebben ivm een verminderde fijne motoriek.


9) Mad mattr kleiset

Met deze Mad Mattr Bakker Set maak je snel een een kamer vol met heerlijk taartjes en andere lekkernijen. De zakken of quantum Pots Mad Mattr van Relevant Play kende je wellicht al. Nu heeft Relevant Play ook leuke cadeausets met Mad Mattr klei en vormen ontworpen. Mad mattr is die heerlijk zachte lichtgewicht foamachtige klei / speelzand die makkelijk door je handen glijdt, maar je ook eenvoudig in elkaar kan drukken, modelleren, kneden, uitrekken en boetseren tot de leukste vormen en figuren. Het lijkt wel alsof het leeft.

MadMattr is niet giftig en gluten- en allergenenvrij en droogt nooit uit,  zo kan iedereen met een gerust hart met dit speelgoed spelen. Het spelen met de MadMattr klei laat je ontspannen en stimuleert de fijne motoriek.


10) Wimzle

Wat een feest voor de zintuigen. De mooie gekleurde ballen van de Wimzle trekken de aandacht, de siliconen randen zijn ideaal voor de kauw en knabbel behoefte en super actie reactie speelgoed. En terwijl je de ballen naar je toe trekt verdwijnt de ander bijna uit het zicht maar maakt die net nog even een geluidje.

 

Harkla Verzwaarde schoot knuffel      geo peg board  Mad mattr kleiset bakery   Fat brain toys wimzle -actie reactie speelgoed   Fiber optic lamp met afstandbediening 33 cm

11) Tobbles Neo

Tobbles Neo zijn 7 leuk gekleurde stapelbare schaaltjes. Tobbles Neo stapelspel is een ontwerp van Fat Brain Toys. De schaaltjes hebben een modern design. Ze hebben namelijk een gekartelde rand en allemaal een verschillend gewicht, waardoor de schaaltjes niet heel netjes op elkaar gestapeld hoeven te worden. De kartelrand en het gewicht zorgen er namelijk voor dat de schaaltjes ook als ze heel scheef op elkaar gestapeld worden, de toren nog wel blijven staan. Ideaal voor jonge kinderen die toch graag (snel) resultaat willen zien. Zeker voor kinderen met een verminderde motoriek en oog-handcoördinatie is netjes stapelen best lastig. Met Tobbles Neo zullen ze stapelen met stapelspeelgoed wel leuk vinden, wat ze zal uitdagen de Tobbles Neo schaaltjes steeds opnieuw op te stapelen.  
 

12) Hairy Hugger verzwaring

Hairy Hugger van Made By Us Toys is een geweldig vriendje met lange haren die je lekker wil knuffelen en wil aaien. Het is een heerlijke verzwaarde knuffel die je lekker met je mee kan dragen. Knoop zijn lange armen om je heen en je hebt het gevoel dat je de hele dag lekker geknuffeld wordt. Het geeft een heerlijk gevoel van geborgenheid, waardoor je weer kan kalmeren en tot rust kan komen.

 

13) Wooden treasure starter set

Spelen met houten vormen, ook wel Loose Parts of openeinde speelgoed genoemd, is helemaal hip. Tickit heeft verschillende mooie houten treasure set samengesteld, waaronder deze mooie 168-delige Wooden Treasures Starter  Set. Deze set bevat mooie gladde vormen geïnspireerd op de natuur en ontdekking. Deze mooie vormen in verschillende kleuren stimuleren de verbeelding bij kinderen. Maar ook het creatief vermogen en de fijne motoriek.

 

14) Tuff tray

De Tuff Trays zijn gewoonweg fantastisch. De Tuff Tray is een grote kunststof schaal die je voor super veel toepassingen en voor alle leeftijden kan gebruiken. Leg diverse sensorische materialen op de tray en zie hoe de fantasie van de kinderen groeit. Meerdere kinderen kunnen bij de Tuff Tray spelen. De schaal heeft een achtzijdig vorm om groepsspel aan te moedigen. Super voor messy play!

15) Bilibo schelp

Het is niet met één woord te omschrijven wat een Bilibo schelp precies is. Is het een schelp, een hoed, is het een ... Door de fantasie van de kinderen kan het alles zijn wat ze maar kunnen bedenken. Ga met je billen er in zitten en draai lekker rond of glij ergens vanaf, draai hem op zijn kop en stap er op heen, of spring er overheen. Bilibo is speelgoed met oneindig veel mogelijkheden en een inspiratiebron voor tal van nieuwe spellen.

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.